BIJBAAN BIJ SOUPA DOUPA!

Door Veerle van der Bruggen op 12/09/2023 onder algemeen

Hoe een ontbijtje resulteerde in een bijbaan & een jarenlange vriendschap.

Harde kern

Mijn naam is Veerle en ik werk nu bijna acht jaar bij Soupa Doupa. Ellen verzorgde in haar eerste jaren onder andere ontbijt op een locatie waar mijn moeder werkte. Zij zag dat Ellen al vroeg alles klaar had staan en hoeveel werk het was om dit ontbijt netjes te verzorgen. ”Hey Ellen, wat werk jij hard. Kan jij misschien wat handjes gebruiken? Ik heb twee leuke dochters die je misschien kunnen helpen”. Ellen dacht, “Dat is weer zo’n trotse moeder, ik red het wel zo”. Maar het werd steeds harder werken, dus mochten mijn zus en ik toch op gesprek komen en werden we de eerste werkneemsters van Soupa Doupa. We begonnen met afwassen, broodjes maken en salades scheppen op evenementen, maar dit groeide door de jaren heen tot steeds meer verantwoordelijkheden. 

Parttime & op afstand

Zes jaar geleden ben ik verhuisd waardoor het parttime werken steeds minder evident werd. De weekenden die ik bij mijn ouders thuis was stond ik standaard bij Ellen in de keuken, op locatie of op een festival. Maar ook de weekenden thuis kwamen steeds minder vaak voor, door mijn studie en sociaal leven in een andere stad. Echter heb ik nooit volledig afscheid genomen van Soupa Doupa, want tot de dag van vandaag werk ik online aan de nieuwsbrief, help ik meedenken en sparren waar nodig & ging ik dit jaar voor de vijfde keer mee naar Tomorrowland. Ellen zal altijd blijven investeren in de mensen die iets voor haar en Soupa Doupa betekenen, zo werkt dat andersom ook. Deze bijbaan is eigenlijk dus veel meer dan alleen een bijbaan...

Terug naar overzicht

referenties

Altijd op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.