MEEGROEIEN

Door Ellen Schreuders op 10/02/2023 onder innovatie

Ik vraag me wel eens af of wij nou met onze relaties meegroeien, of zij met ons. Misschien is het niet eens zo belangrijk om te weten. Misschien is het enige wat telt, dat je samen stappen maakt.

Meegroeien portret foto Ellen Schreuders

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO klinkt snel suf of als iets wat af en toe in de boardroom wordt geroepen. Maar als je een bedrijf start vanuit een overtuiging, is de kern van je organisatie daar al mee bezig omdat je het in eerste instantie als persoon zelf belangrijk vindt. Kunnen we onze producten duurzamer inkopen? Kunnen we op een positieve manier mensen activeren om minder vlees te eten en meer groente? Kunnen we blijven zoeken naar de beste oplossing in disposables? En of we dat kunnen!

En als je dat getackeld hebt, ga je verder kijken. Kunnen we op nog meer manieren iets positiefs toevoegen? Polarisatie, eenzaamheid, nog meer thuiswerken, het lijkt of we verder van elkaar verwijderd zijn dan ooit. Is dit niet een thema waar wij iets aan kunnen doen? Er is toch niets wat ons zo verbindt als eten?

Soupscription

Hoe zouden wij hier iets positiefs aan kunnen veranderen, vroeg ik me af. Zo ontstond het idee voor Soupscription, een soepabonnement voor bedrijven. Wekelijk een bommetje vitamientjes, waar je samen van kunt genieten. Een extra stimulans om op kantoor te komen werken, en laagdrempelige gelegenheid om een praatje te maken met je collega’s, extra veel vitamines voor je team en een mooi onderdeel voor in het vitaliteitsprogramma.

Per 1 februari zijn we ermee gestart, en de eerste reacties waren hartverwarmend. Precies waarop we gehoopt hadden. Handenwrijvend verschenen de eerste collega's in de kantine: 'Oooehh de soep is er! Wat voor soep? En wanneer zijn jullie er weer?' Het menu wordt erbij gepakt. "Oeh dinsdag bospaddestoelen. Oh kijk en spinazie!! Nee die pastinaak-truffel dan". Met een dikke glimlach staan we stiekem af te luisteren.

Verbaasd horen we ‘het is nog nooit zo druk geweest in de kantine’. Er wordt gezellig gekletst aan de grote tafel, waar normaliter de meesten direct terug lopen naar hun werkplek. Collega's komen terug van hun wandeling en komen met de jas nog aan hun soepje halen om lekker op te warmen. Binnen no time is de eerste hotpot leeg. "Ah lekker zeg, dankjewel!" Met een mooie grijns zien we iedereen weer aan de slag gaan.

Wat is het mooi om te zien dat precies dát wat we wilden bereiken, gerealiseerd wordt.

I love it when a plan comes together!

Terug naar overzicht

referenties

Altijd op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.